header.png

Mulligan Concept

Het Mulligan concept is een pijnvrij mobilisatietechniek voor gewrichten.

Het toepassen van Mulligan concept geeft  verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn.

 

Therapie volgens Mulligan is een behandelwijze, die door de Nieuw-Zeelandse manueeltherapeut Brian Mulligan werd ontwikkeld rond 1990 en die een waardevolle aanvulling blijkt te zijn op de gangbare manueel therapeutische behandeling.

De therapie volgens Mulligan gaat uit van “standsproblemen” of “sporingsproblemen”, in gewrichten die klachten geven tijdens bewegen.

 

De methode is een combinatie van therapeutische handelingen en gelijktijdig door de patiënt  uit te voeren actieve bewegingen. De patiënt krijgt dat  in de vorm van “huiswerkoefeningen” mee,  wat noodzakelijk is  om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.

 

Door de juiste beweging  met behulp van duw-, trek- of schuiftechnieken, ( dan niet ondersteund door een tractieband), kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen. Doordat de behandeling 100 % pijnvrij is wordt deze methode door de patiënt als zeer prettig ervaren.

Binnen onze praktijk gebruikt met name Ellen Lammers  deze technieken als mogelijk onderdeel van haar behandeling. Mocht uw voorkeur uitgaan naar gebruik van deze technieken, dan kunt u dit aangegeven.

Nieuws

Nieuw! Yoga op zaterdag

Leden voor leden Actie

Twitter