header.png

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie richt zich op het weer aanleren van functies en vaardigheden bij mensen met NAH. NAH staat voor de afkorting: Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit zijn neurologische stoornissen als gevolg van hersenletsel. Onder de groep neurorevalidatie vallen o.a. mensen met:

  • CVA ofwel beroerte (herseninfarct / hersenbloeding)
  • Parkinson en Parkinsonisme
  • MS
  • Contusio cerebri (hersenkneuzing)
  • Hersentumoren
  • Overige neurologische aandoeningen

Niet aangeboren hersenletsel kan het functioneren van patiënten in het dagelijks leven ernstig beïnvloeden en de zelfredzaamheid beperken. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in neurorevalidatie kan helpen om weer zo goed mogelijk te leren functioneren in het dagelijks leven. Hierbij wordt een individueel behandelplan opgesteld waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat. Een  behandeling kan zich richten op het aanleren van nieuwe functies en vaardigheden, maar soms ook op het onderhouden van bijvoorbeeld zelfredzaamheid en conditie (na een eerder doorlopen revalidatie).

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden binnen onze praktijk. Individuele therapie waarbij aan persoonlijke doelen gewerkt wordt. Dit kan indien nodig ook aan huis gebeuren. Daarnaast hebben wij ook meerdere NAH oefengroepen waarin gezamenlijk gewerkt kan worden aan o.a. verbeteren van functies en vaardigheden, maar waar ook plezier in bewegen en sociaal contact centraal staat.

Onze collega Nikita Huijgens heeft de opleiding Neurorevalidatie gevolgd en zich zodanig gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met neurologische aandoeningen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en vragen naar Nikita Huijgens.

Nieuws

Nieuw! Yoga op zaterdag

Leden voor leden Actie

Twitter