header.png

Yoga

Schrijf je hier in.

Wat is Dru yoga?

Dru yoga is een vorm van yoga die gebruik maakt van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Dru yoga is een krachtige manier om stress te verminderen en zorgt voor het opnieuw laten stromen van energie.

Wat zijn de kenmerken?

Dru yoga besteedt veel aandacht aan het gemakkelijker omgaan met emoties. Als je je gevoelens beter weet te hanteren, ben je meer de baas over je leven. Dan laat je je minder afleiden en kun je je energie gebruiken voor de doelen die je jezelf stelt. Emoties als verdriet of boosheid loslaten gebeurt met series oefeningen die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dit zijn zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die spanningen uit gewrichten en spieren doen wegstromen. Daarnaast kent Dru yoga verschillende series, zoals o.a. de Zonnegroet, Vitaliteitsreeks, Powersequentie, Maangroet en de Groet aan de vier windrichtingen. Ook aan de ademhaling wordt veel aandacht besteed.

Wat zijn de voordelen?

  • meer energie;
  • vermindering van werkgerelateerde rug-, nek- en schouderklachten;
  • toename van flexibiliteit, zowel fysiek als mentaal;
  • Ontspanning;
  • Genieten van het ‘NU’;
  • Verbeterde nachtrust

Voor wie geschikt?

Dru Yoga is een vorm van Yoga die door iedereen geschikt is. Je hoeft absoluut niet lenig of fit te zijn om mee te kunnen doen en een goed resultaat te bereiken. Omdat de bewegingen heel rustig en mild zijn is deze yoga ook geschikt voor ouderen en mensen met allerlei fysieke klachten. Het is mogelijk om met allerlei aanpassingen en hulpmiddelen (vele oefeningen zijn op een stoel of kruk te doen) de les voor iedereen toegankelijk te maken.

Dru Yoga wordt gegeven door Patricia Kroot.

Mensen met fysieke klachten of beperkingen worden van harte uitgenodigd om aan de lessen deel te nemen. Het is ook mogelijk om een fysiotherapeutisch behandeltraject te koppelen aan de yogalessen.

 

Kijk hier voor de actuele lestijden.

Voel je vrij om, na aanmelding, een proefles te volgen, een collega fysiotherapeut zal voorgaand aan de les een intake doen in geval van fysieke klachten.

 

 

Nieuws

Nieuw! Yoga op zaterdag

Leden voor leden Actie

Twitter