header.png

Yoga

Schrijf je hier in.

Wat is Dru yoga?

Dru yoga is een vorm van yoga die gebruik maakt van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Dru yoga is een krachtige manier om stress te verminderen en zorgt voor het opnieuw laten stromen van energie.

Wat zijn de kenmerken?

Bij Dru yoga speelt de ademhaling een grote rol. Verder kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten, het werken aan kernstabiliteit en golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat en meditatieve oefeningen.

Wat zijn de voordelen?

  • meer energie;
  • vermindering van werkgerelateerde rug-, nek- en schouderklachten;
  • toename van flexibiliteit, zowel fysiek als mentaal;
  • Ontspanning;
  • Genieten van het ‘NU’;
  • Verbeterde nachtrust

Voor wie geschikt?

Dru Yoga is een vorm van Yoga die door iedereen geschikt is. Je hoeft absoluut niet lenig of fit te zijn om mee te kunnen doen en een goed resultaat te bereiken. Omdat de bewegingen heel rustig en mild zijn is deze yoga ook geschikt voor ouderen en mensen met allerlei fysieke klachten. Het is mogelijk om met allerlei aanpassingen en hulpmiddelen (vele oefeningen zijn op een stoel of kruk te doen) de les voor iedereen toegankelijk te maken.

Dru Yoga wordt gegeven door Patricia van Eerd en Conny van Iperen.

Mensen met fysieke klachten of beperkingen worden van harte uitgenodigd om aan de lessen deel te nemen. Het is ook mogelijk om een fysiotherapeutisch behandeltraject te koppelen aan de yogalessen.

Wanneer zijn de lessen?

Maandag 18.15 – 19.30
20.00 – 21.15
Dinsdag 20.00 – 21.15
Donderdag 09.30 – 10.45
19.30 – 20.45

 

Vanaf 1 december a.s. is er ook op vrijdagochtend een les van 10.00 – 11.15 uur.

Voel je vrij om, na aanmelding, een proefles te volgen, een collega fysiotherapeut zal voorgaand aan de les een intake doen in geval van fysieke klachten.

 

 

Nieuws

Nieuw: Osteopathie bij Fysiofit Vught

Dagbesteding – Fysiofit Social Club

Nieuw: Virtua Gym app – Fysiofit online omgeving

Leden voor leden Actie

Twitter