header.png

Prehabilitatie Programma’s

In goede conditie voor uw operatie

Wanneer u een grote operatie krijgt, is het belangrijk dat u in goede conditie bent. Het ‘prehabilitatie-programma’ kan u helpen om zo fit mogelijk te zijn voor de operatie.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die in goede conditie zijn, sneller en gemakkelijker herstellen na een operatie. Zij krijgen minder complicaties.

Wij willen u helpen om zo fit mogelijk te zijn voor de operatie. Daarom raden we u een programma aan met conditie- en krachttraining en voedingsadviezen. Dit noemen we het ‘prehabilitatie-programma’.

Wat houdt het programma in?

U wordt 4 weken begeleid door een fysiotherapeut en een diëtist. De fysiotherapeut doet kracht- en conditietraining met u. U traint 3 keer per week, ongeveer 1 uur. De fysiotherapeut spreekt de tijden met u af. U krijgt bewegingsadviezen voor de dagen dat u niet komt trainen. De diëtist geeft u persoonlijke dieetadviezen, die helpen om voldoende eiwitten en andere voedingsstoffen binnen te krijgen voor een goede spieropbouw.

Kosten

De diëtetiek wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor de trainingen bij de fysiotherapeut verschillen. Als u (voldoende) aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden er tot 12 behandelingen gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bent u bijvoorbeeld voor 9 behandelingen aanvullend verzekerd, dan betaalt u maximaal 3 trainingen (€ 35 per training) zelf. Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan betaalt u  € 473,00 euro voor het hele programma.

Wij bieden de programma’s o.a. aan in nauwe samenwerking met het JBZ.

Nieuws

Nieuw! Yoga op zaterdag

Leden voor leden Actie

Twitter